Tayland Turistik Vize

Tayland Turistik Vize

Tayland Turistik vize başvuru sahibi, başvurusunu Tayland'ın Türkiye'deki temsilciliklerinden şahsen veya dilerse yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilir. Tayland vizesi online vize değildir. Tayland vizesi kapı vizesi olarak da havaalanında temin edilebilir, fakat Tayland havaalanında uzun kuyruklar oluşmaktadır, başvuru sahibinin Tayland'a seyahat etmeden önce vizesini temin etmesinde fayda vardır. Tayland vize başvuusu yapıldıktan sonra Tayland vizesi başvurusahibi pasaportunu geri alabilir. Tayland Büyükelçiliği ve İstanbul Tayland Fahri Konsolosluğu başvuru sahibini vizesi onaylandıktan sonra e-mail yoluyla bilgilendirmektedir. Tayland'da daha uzun süre kalacaklar veya vize türünü değiştirmek isteyenler Tayland Göçmenlik Ofisine başvurarak gerekli prosedürleri tamamlamadırlar. Tayland'a giriş yaptıktan sonra vize süre aralığını uzatmak isteyenler Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210 adresinden veya 0-2141-9889 telefonundan Tayland Göçmenlik Ofisine ulaşabilirler. Tayland kalış süresini uzatmak veya vize tipini değiştirmek isteyenlerin başvurularını Tayland Göçmenlik Memurları değerlendirmektedir. 

Tayland Vize Ücreti Nedir?

Giriş Sayısı

Vize Geçerliliği

Kalış

Süresi

Vize Ücreti

Tek Giriş

3 ay

60 gün

40 USD

Çoklu Giriş

6 ay

60 gün / her girişte

200 USD

Vize İşlem Süresi

Belirli Ülke Vatandaşları

1 ay

 

Tayland Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nedir?

1.      Seyahat dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport ya da geçerli seyahat belgesi
2.       3 adet pasaport fotokopisi
3.       3 adet tamamlanmış başvuru formu
4.       Son 6 ayda çekilmiş, pasaport ölçülerine uygun 3
          adet başvuru sahibine ait 4 x 6 cm ölçülerinde fotoğraf
5.       Tayland gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonunun 3 kopyası
6.       Tayland’da konaklama rezervasyonunun 3 kopyası
7.     Son 6 ayda gerçekleşmiş hesap dökümü ve bankada
        en az 800 USD bulunduğuna dair maddi güvence belgesinin hesap dökümü
9.     Yabancı vatandaşlar için Türkiye’de geçerli olan oturma izninin 3 kopyası (varsa)
10.   Tayland ve  başka ülkeler için geçmişte alınmış vizelerin 3 kopyası (varsa)
11.   Başvuru sahibinin çalıştığı firmadan aldığı ve iş durumunu,
        ünvanını, firmadaki pozisyonunu v.s. belirten antetli kağıda yazılmış iş mektubu

Tayland Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

(*) Gerekli görülen durumlarda başvuru sahibinden ek belgeler istenebilir.

(*) Tayland Çoklu Giriş Vizeleri için başvuru sahibinin bankada en az 5700 Amerikan Dolarının bulunduğunu kanıtlayan banka hesap cüzdanının 3 kopyası başvuru dosyasına eklenmelidir.

(*) Başvuru sahibinin Tayland vizesi, daha önce belirtilen uçak bilet tarihinden sonra çıkarsa, vizenizi teslim almaya geldiğinizde güncel uçak bilet rezervasyonunuzu ibraz etmeniz gerekecektir. 

Tayland Vize İşlemleri