Tayland Konsolosluğu

Tayland Vize İstiyor Mu?

Tayland seyahati gerçekleştirmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo) Pasaport sahibi kişiler, 30 gün süreli Tayland Vizesi;  T.C. Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport sahipleri 90 gün süreli Tayland vizesi uygulamasına tabidirler. Tayland gümrük kapılarında  ülkeye girişte Kapı Vizesi  uygulaması bulunmaktadır. Ancak Tayland havalimanlarında özellikle göçmen kontrol noktalarında yaşanan sorunlarla yüzyüze kalmamak için seyahat öncesi Türkiye Tayland temsilciliği olan Ankara Tayland Büyükelçiliği'ne, İstanbul'daki Tayland Fahri Konsolosluğu'na ve yetkili vize merkezleri ve danışmanlık ofislerine başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.    

Tayland’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları ile Türkiye'de çalışma ve oturum izni bulunan diğer ülke vatandaşları Tayland Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Tayland Fahri Konsolosluğu aracılığıyla vize başvurusu yapabilmektedirler. 

Ayrıca Tayland'da 30 günden fazla konaklamayı planlayan Türk vatandaşları ve Türkiye'de oturum izni olan diğer ülke vatandaşları da Tayland Büyükelçiliği ve Tayland Fahri Konsolosluğu'na vize başvurusunda bulunabilirler.  

Tayland Konsolosluğu, Tayland turist vizesi alarak Tayland'a giden Türk vatandaşlarının 30 günlük kalış sürelerini ek süre alarak uzatmak istemeleri halinde; vize süreleri bitmeden Soi Suanplu South Sathorn Road, Thung Maha Mek, Sathon, Bangkok adresinde bulunan Göçmenlik Bürosu’na giderek; ek süre için vize başvurusunda bulunabileceklerini hatırlatmaktadır. Ancak bu durum Türkiye Tayland Konsolosluğu vize alarak gidenler için geçerlidir. 

Tayland Sınır Kapısından Geçişte Uyarı!
 
Tayland Konsolosluğu, ülkelerine seyahat eden turistilerin ve Tay halkının güvenliğini sağlamak amacıyla ülke giriş çıkış kapılarında birtakım güvenlik önlemlerinin arttırılması  sebebiyle yoğun denetim olduğu konusunda uyarıda bulunmaktadır. 

Tayland seyahat planı olan T.C. vatandaşlarının, ülkeye girişlerinde beklenmedik sorunlarla karşılaşmamaları için seyahat belgelerinin (pasaport) geçerlilik süresini kontrol etmeleri önerilir. Tayland seyahati dönüş tarihi sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır. 10 yıldan eski pasaport sahipleri, seyahate çıkmadan önce pasaportlarını yenilemeleri zorunludur. 

Tayland Büyükelçiliği Ankara, Tayland’a seyahat edecek kişilerin Tayland sınır kapılarında gümrük görevlilerine, pasaportla beraber konaklama ve ulaşım rezervasyon belgeleri ile 20,000 Baht ( 550 dolar ) ya da bu rakama denk gelen başka bir para biriminde maddi meblağa sahip olduğunu gösteren finansal kanıtı ve Tayland’da konaklanacak otel ya da adresin konaklama onayının beyan edilmesi gerektiğini hatırlatır.

Tayland Vize Süresi Aşımı
 
Tayland vize süresinin aşımı yani Tayland Göçmenlik Ofisi'nin onayladığı kalış izin süresinin ihlali halinde cezai yaptırım uygulanmaktadır. Tayland Devleti vize aşım süresinin aşımında, gün başına 500 Baht para cezasına çarptırmaktadır. Para cezasının 20.000 Baht olması halinde sabitlenmekte ve kişi ülkenin kara listesine alınarak girişi engellenmektedir. 

Tayland Vize Uygulaması 

Tayland Büyükelçiliği Tayland halkının güvenliğini sağlamak adına ülkeye giriş çıkışların yapıldığı tüm noktalarda güvenlik önlemleri arttırılmıştır. Tayland Göçmenlik Bürosu ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı vatandaşlara uyguladığı güvenlik kontrolünü arttırmıştır. Tayland'a seyahat planlatan Umuma Mahsus Pasaport sahibi kişiler, 30 gün süreli olarak Tayland vize uygulamasını tamamlamalıdırlar. T.C. Diplomatik, Hizmet, Hususi paspaorta sahip T.C. vatandaşları da Tayland vize prosedürüne tabidirler, fakat söz konusu pasaport sahipleri için süre 90 güne çıkmaktadır. 

Tayland Kapı Vizesi Nedir?

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tayland kapı vizesi uygulamasından faydalanmaktadır. Tayland Büyükelçiliği, Tayland havaalanlarının göçmen kontrol noktalarında oluşan vize kuyruklarındabeklememek, seyahat sırasında beklenmedik bir durumla karşılaşmamak için seyahat öncesinde Tayland dış temsilciliği Ankara Tayland Büyükelçiliğinden vize alınmasının işlemleri kolaylaştırıcı olması açısından uyarmaktadır. Taylan'a seyahat etmek T.C. vatandaşlarının tayland Büyükelçiliğine şahsen başvuru zorunluluğu yoktur, Tayland'a seyahat planlayanlar Taylan Büyükelçiliğinin yetkilendirdiği acenteden veya Tayland vize başvurularını kabul eden hizmet merkezlerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. 

Tayland Vizesi Türleri Nedir?

Tayland Konsolosluğu, Tayland'a gerçekleşecek seyahatin amacına göre farklı vize kategorileri oluşturmuştur. Tayland'a yapılan seyahatin sebebi, kalış süresi ve başvuru sahibinin hangi ülke vatandaşı olduğu gibi kriterler vize başvuru kategorisini belirleyici unsurlardır: 

• Non-Immigrant B -- Tayland’da çalışma amaçlı 

• Non-Immigrant B – Tayland’da iş kurma amaçlı 

• Turistik Vize - Tayland'da turistik gezi amaçlı 

• Non-Immigrant O – Tayland'da bulunan aile bireylerini ziyaret amaçlı

• Non-Immigrant ED -- Tayland'da eğitim amaçlı

Belirli ülke vatandaşları ve bu grubun dışında yer alan ülkelerin vatandaşları için Tayland Konsolosluğu vize başvurularını 2'ye ayırmaktadır. Türkiye'de ikamet İzni sahibi yabancı uyruklu vatandaşlar, Tayland vize başvurularını Ankara Tayland Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümüne yapabilirler. Tayland İstanbul Fahri Konsolosluğu ve Bakü Tayland Fahri Konsolosluğuna vize işlem müracaatlarını tamamlama konusunda yetkili olmadığını hatırlatırız.  

Tayland Büyükelçiliği tarafından belirli ülke vatandaşları: Afganistan, Cezayir, Bangladeş, Kamerun, Küba, Mısır, Hindistan, İran, Irak, Kuzey Kore, Lübnan, Libya, Nepal, Nijerya, Sudan,Filistin, Pakistan, Sri Lanka, Suriye, Yemen ve Güney Afrika dışında tüm Afrika ülkeleri Tunus, Angola, Benin, Botsvana, Burkina Faso, Burundi, Çad, Cape Verde, Komoros, Orta Afrika, Cape Verde, Kongo, Cibuti, Gine, Eritre, Etiyopya, Gabon, Gambiya, Gana, Gine Bissau, Kenya, Lesotho, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moritanya, Maritus, Fas, Mozambik, Namibya, Nijer, Ruanda, Sao Tome, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Somali, Sudan, Svaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Batı Sahara, Zambiya ülkelerinin vatandaşlarını kapsamaktadır. 

Tayland Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Tayland Konsolosluğu ülkeyi ziyaret edecek olan kişilere bazı uyarılarda bulunmaktadır: Ülkeye giriş yapılacak olan pasaport kontrol noktasında sadece pasaport ibrazı yeterli olmamaktadır. Uluslararası kurallar çerçevesinde Tayland  göçmenlik memuruna sunulacak asgari evraklar aşağıdaki gibidir:
1.    Dönüş uçak bileti ya da gidilecek diğer uluslararası uçuş noktasının uçak bileti rezervasyonu
2.    20,000 Baht ( 550 dolar ) ya da bu rakama denk gelen başka bir para biriminde finansal kanıt
3.    Tayland’da kalınacak otelin ya da diğer adresin konaklama onayı
4.    Tayland’a giriş yapma nedeni

Tayland Turistik vize için gerekli, güncel evrak listesini Turistik Vize başlığında bulabilirsiniz.  

Bu web site alennddw'ye ait görünüyor. Tayland Büyükelçiliğinin resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Alenn DDW, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. taylandkonsoloslugu.org web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte, doğru olmayan bilgileri veya güncellemek adına http:// www.alennddw.com/contact adresine yazabilirsiniz.

Tayland Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tayland Konsolosluğu, Tayland vize işlemlerini belgelerle ilgili aksaklıklar, yoğun başvuru ve resmi tatil ( yılbaşı, bayram, ulusal kutlama) gibi durumlar söz konusu olmadığı sürece 3 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır. Tayland seyahat tarihinden en az 20 gün önce Tayland Büyükelçiliği ve vize hizmet merkezi ve ya seyahat/turizm acentelerine başvuru yapılmalıdır. Belirli ülke vatandaşlarının vize işlem süresi maksimum 1 aydır.

Tayland Vize İşlemleri